Over mezelf

Mijn naam is Jacqueline Rossieau.
Tijdens verlieservaringen in mijn eigen leven heb ik gemerkt hoe waardevol het is dat je je op iemand kunt beroepen in een verdrietige periode waarin je bijzonder kwetsbaar bent. Iemand die ideeŽn aandraagt, die (desgewenst) richting geeft.

Toen ik in december 1998 gevraagd werd om als vrijwilliger in de avondwakegroep van onze parochie te gaan werken, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Op deze wijze kon ik met bezieling en aandacht iets voor verdrietige mensen betekenen.
Inmiddels heb ik ruime ervaring opgedaan als voorganger bij afscheidsdiensten. Het werk en de contacten met de mensen met wie ik in aanraking kom, geven mij veel voldoening. Om begeleiding op een professionele manier te kunnen bieden en om hier mijn beroep van te kunnen maken, heb ik een post HBO-opleiding gevolgd.

Graag wil ik woorden geven aan uw verdriet en een helpende hand toesteken in een periode waarin u al zo veel beslissingen moet nemen. Als mens naast mensen staan en trachten troost te bieden zijn mijn belangrijkste drijfveren.